Jdi na obsah Jdi na menu

Baddy

Jméno: Bady 

 

p1070697.jpg

 

Plemeno: zlatý retrívr

Pohlaví: pes

Datum narození: 26.12. 2010

Matka: Nellinka

Otec: Žoš 

Barva: zlatá

Druh srsti: dlouhá

Chrup: úplný

Skus: nůžkový

Výška: 56cm (28.7.2011)

Váha: 25kg (26.6.2011), 34kg (5.8.2013)

Průkaz původu: bez PP

Majitel: Michaela Pivonková 

Chovatel: Manželé Zachovi 

Zkoušky:

 

FOTKY                                                                                            VIDEA

BADY JAKO MIMINKO                                                                 CHŮZE U NOHY

PROCHÁZKA S LUCKYM                                                           BADYHO CVIČENÍ

PROCHÁZKA 12.11.2011                                                          BADY A SÁRUNKA

BLBNUTÍ NA ZAHRADĚ 17.3.2012                                          BADY PLAVE

KOUPÁNÍ                                                                                       BADYHO TRÍČKY

FOCENÍ

PROCHÁZKA 18.7.2012

 

Už rok jsem toužila po štěňátku, jenže doma už jeden pejsek je a druhý nepřipadá k úvahu.. Prý pořádně neumí poslouchat ani Sárinka a už chceš další ?? :) Já po něm tak strašně toužila, každý den jsem hodiny rodiče prosila, po několika týdnech jsem dospěla k názoru, že už to opravdu nemá cenu.. Každý den jsem projížděla inzeráty se štěńátky zlatého retrívra, když jsem ale narazila na maminku, která porodila 2 dny po vánocích.. Něco mě k tomu inzerátu táhlo, neudržela jsem a napsala jsem chovatelům, že bych měla zájem o pejska.. :) Když mi chovatelé napsali že mají pejska ještě volného měla jsem takovou radost, že jsem pomalu skákala 2m vysoko..

Jenže jak teď spracovat rodiče ?? Ukázala jsem mamce fotku malého pejska, který by mohl být nás a začala jsem přemlouvat.. :) Po hodinách přemlouvání mamky, pokračoval taťka, ten byl ale 100krát horží. Když jsem naslibovala jak se mu budu věnovat, uklízet, cvičit atd. Tak naši oba povolili a já se začala na to malé klubíčko připravovat.. 

Pejsek u chovatelů po odběr

Paní Zachová mi každý týden posílala fotečky mrňousů, nemohla jsem se té malé kuličky dočkat.. Pořád jsem si projížděla fotečky dokola.. Musela jsem se nějak zabavit a tak jsem se věnovala Sárince a jejímu výcviku.. :) I to mě ale nedokázalo zastavit abych se aspoň párkrát za den nepodívala jestli mi náhodou nepřišel email.. :) Pejsek rostl a já už přemýšlela nad jménem.. Líbila se mi 3 jména a já ne a ne se rozhodnou, napsala jsem tedy chovatelům aby mi oni poradili a jejich děti rozhodli že se malý bude jmenovat Bady. S tím jsem souhlasila.. Měla jsem všechno nachystané jen ta malá kulička mi doma chyběla..  No když mi chovatelé konečně napsali že už je k odběru, tak jsem zavolala dědovi, kdy by se mu to tak hodilo, domluvila se a do týdne jsme jeli.. Když jsme po dlouhé cestě dorazili, vešli ke štěňátkům byli už tam jen 4.. 2 slečny a 2 pejskové.. :) Pejsci byli jeden světlí a jeden tmavší.. Já si jela pro bílé miminko ale Badík si mě vybrala a jela jsem domu s 2 nejtmavším pejskem.. :) 

Jak to probíhalo doma ?? 

Cesta spátky už nebyla tak dlouhá, takže jsme byli doma hned.. Doma už na mě čekala rodina a naše Sárinka.. No abych řekla pravdu Sára vůbec nadšená nebyla, byla spíše uražená a nechtěla se na něj vůbec podívat.. Baddík si jí ale omotal okolo prstů a stali se z nich fajn kamarádi.. 

Po roce žití s Bady ?? :) 

No Baddík mi změnil naprosto život..  Když jsem Baddíka neměla ještě doma, tak jsem přišla domů sedla k počítači nebo učení a flákala se ano chodila jsem i se Sárou ven ale nebylo to tak horký jí se moc nechtělo a radši ležela doma na křesle a nechala se hladit.. Když jsem si ale dovezla Badyho, začalo to pravé šílenství.. Badík si strašně rád hraje a učí se novým věcem.. Zažila jsem s ním plno radostí ale také neštěstí.. Asi měsíc po příjezdu dostal Badík chřipku a tak jsme museli přestat s procházkami atd. aspoň měsíc jsme byli jen doma a hráli si v posteli.. :) Udělala jsem velikou chybu, moje setřenice si dovezla o měsíc dřív štěně ( borderku) a dělala s ním různé triky, všichni jí říkali jak je šikovný a my jsme se jim chtěli vyrovnat, tedy spíše já.. Ale zapoměla jsem na to nejdůležitější a to poslušnost.. Když jsem s tím chtěla začít bylo už docela pozdě Baddík byl rozmazlený a uměl jen podávání pacek a různých povelů ale aby uměl ke mně, sedni, lehni tak to vůbec.. Vím že to teď bude težší ale budu se snažit aby Baddíkovi to nic nevzalo a brzy jsme všechno dohnali.. :) Díky němu jsem se naučila plno věcí, ta hlavní je že se nemám dívat po druhých a všímat si sama sebe.. :) Poznala jsem ají plno nových kamarádu a za to Badymu strašně děkuji.. 

Nikdy bych nelitovala toho že jsem si ho pořídila.. :) 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář